Kuřecí křídla v brokolicové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí křidélka
1 menší brokolice
1 cibule
100 g uzené slaniny
1 dl sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky kari
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kocky narezanú slaninu opražíme a orestujeme na nej na polkolieska narezanú cibuľu.

  2. Na tento základ rozložíme osolené a okorenené krídelká, podlejeme vodou a dusíme 20 minút.

  3. Potom krídelká obložíme ružičkami brokolice, podlejeme tak, aby bolo dosť tekutiny na omáčku, a dusíme ešte 10 – 15 minút. Krídelká vyberieme a udržiavame v teple.

  4. Brokolicu so šťavou rozmixujeme. V smotane rozmiešame múku a kari a zahustíme omáčku. Krátko povaríme. Dosolíme, dokoreníme. Na tanieri krídelká prelejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!