Uzené s celerem a fazolí v hořčicové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

150 g uzeného bůčku
150 g uzeného masa (nebo z žeber)
necelý hrnek (nejlépe) červených fazolí večer namočit
100 g celeru
1 červená paprika (nebo kousek zelené a kousek červené pro barevnost)
3/4 l masového vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
lžička sladké mleté papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 kelímku kysané smetany
1/2 kelímku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozpálíme na 200st.

  2. Najemno nakrájený bůček osmahneme přímo v pekáčku, ve kterém budeme péct.

  3. Přisypeme nahrubo nastrouhaný celer-chviličku orestujeme, pokrájené uzené maso, pokrájenou papriku a fazole.

  4. Okořeníme mletou paprikou, pepřem a zalijeme vývarem. Já jsem nesolila vůbec (uzené + vývar slaný), ale na závěr si ochuťte podle sebe.

  5. V troubě dusíme na 200st. asi 45-50min., dokud nejsou fazole měkké (pokud použijete sterilované, tak přidáte před koncem a dobu dušení zkrátíte asi na 30min.

  6. Vyndáme z trouby a nakonec vmícháme směs smetany, zakysané smetany a hořčice - vše si důkladně smícháme předem. Jen zamícháme, už nevaříme. Příloha: jak chcete, ale stačí jen tak s chlebem, nebo topinkou… a je dobré udělat si dost omáčky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!