Kuřecí kousky ve smetanovo hořčičné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsních řízků
1 rajče
1 větší cibule
1 zelená paprika (já použila delší zelenou domácí)
200 ml smetany
5 lžic hořčice
olej
trocha vody
mouka na zahuštění
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na plátky, rajče na kostičky a papriku na nudličky. To vše přihodíme k masu, vše promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne (asi 30 minut).

  3. Když je zelenina i s masem měkká, přidáme celou smetanu, hořčici a za stálého míchání povaříme. Pokud se vám zdá že je omáčka moc hustá, přilijeme vodu tak, aby omáčky bylo dost. Mezitím stále mícháme.

  4. Já omáčku ještě zahustila troškou mouky, abych zase neměla polívku. Moukou jsem naředila s trochou zchladlé omáčky do hrnečku a pak v omáčce povařila. Nakonec podle chuti můžeme ještě přisolit a připepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!