Kuřecí kousky s pak choi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

270 g kuřecích prsou – nakrájíme na tenké nugety
listy pak choi – nakrájíme na kousky
2 lžíce oleje
2 cm čerstvého zázvoru – oloupaný, nakrájený na kousky
2 žampiony – nakrájíme na plátky
Marináda:
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
Omáčka:
1/2 lžíce ústřicové omáčky
1/4 lžičky sezamového oleje
3 špetky bílého pepře
1 lžička bílého vína
1/2 lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme marinádu. Nakrájíme kuřecí maso, zalijeme marinádou a necháme 10 minut marinovat.

  2. Smícháme všechny ingredience na omáčku a důkladně promícháme. Připravíme zázvor a žampiony.

  3. Rozehřejeme 1 lžíci oleje v pánvi wok. Rychle orestujeme kuřecí marinované kousky, aby se maso zatáhlo a dáme stranou.

  4. Zbývající olej rozehřejeme ve woku, přidáme nakrájený zázvor a opékáme, aby rozvinul aroma. Vrátíme kuřecí maso a promícháme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Promícháme. Přidáme nakrájené listy pak choi a promícháme.

  5. Přilijeme omáčku, promícháme a chvilku povaříme. Pak zakryjeme a chvilku dusíme.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!