Šťouchané brambory s kapustou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor typu B
100 ml mléka
máslo
sůl
1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme.

  3. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.

  4. Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!