Kuřecí kousky na zázvoru, piniových oříšcích a zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g kuřecí řízky (nejlepší a nejšťavnatější jsou stehenní řízky)
medvědí česnek se solí (bylinky)
sůl
50 g piniových oříšků
1 zelená paprika
1 červená paprika
2-3 cherry rajčátka
4 naťové cibulky
1-2 PL sójové omáčky
kukuřičný škrob podle každého
1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 KL maďarské paprikové pasty
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na kousky.

  2. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky.

  3. Rajčátka nasekáme na malé kostičky a přidáme je do směsi.

  4. Cibulku i nať pokrájíme.

  5. Kuřecí maso smícháme s oříšky a se všemi uvedenými surovinami a necháme do druhého dne v chladničce. Druhý den ještě dochutíme.

  6. Zprudka pak naložené kuřecí kousky orestujeme na olivovém oleji na pánvi a podáváme s rýží, nebo dle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!