Kuřecí kari s mangem a kešu ořechy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsou
2 lžičky worcesteru
2 lžíce zelené kari pasty
200 ml kokosového mléka
2 lžíce bílého jogurtu
1 zralé mango
1 špičatá červená paprika
hrst čerstvých lístků koriandru
sůl
kari koření
hrst kešu ořechů
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme worcesterem a dáme na chvíli do chladu.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme odleželé maso a opečeme ho ze všech stran. Přimícháme kari pastu a kari koření a malou chvilku ještě restujeme. Pak zalijeme kokosovým mlékem a vmícháme jogurt.

  3. Oloupané mango nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a oboje vmícháme do pánve. Necháme povařit, až je maso měkké a tekutina se zredukuje na potřebnou hustotu. Do kari vmícháme nasekaný koriandr a vypneme.

  4. Kešu oříšky nasucho lehce opražíme na pánvi a do kari vmícháme těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!