Kuřecí galantina s párkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
sůl
pepř
150 ml smetany ke šlehání
1 vejce
1 lžíce Solamylu
2 nohy pikantnějšího párku
provensálské koření
olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky.

  2. Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs. Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček. Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít. Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!