Kuřecí filety s lososem a pažitkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky (filety)
120 g lososa
sůl
pepř
120 g másla
2 šalotky
1 dl bílého vína
1 dl kuřecího vývaru
2,5 dl šlehačky
2 svazky pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a do každého nařízneme kapsu.

  2. Lososa rozkrojíme na čtyři díly a vložíme po jednom do kapes řízků.

  3. Řízky spíchneme párátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo a řízky pomalu opékáme na mírném plameni asi 20 minut.

  4. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  5. Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno.

  6. Ve šťávě z masa rozpustíme 20 g másla a šalotky osmahneme.

  7. Vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem.

  8. Přidáme šlehačku a necháme přejít varem.

  9. Pažitku opláchneme, nastříháme a vmícháme do omáčky.

  10. Podáváme s těstovinami a sterilovaným hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!