Kuřecí čtvrtky na zelenině, dušené v papiňáku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí čtvrtky můžeme použít i větší stehna
2 středně velké mrkve (nakrájené na drobné kostičky)
1 středně velká mrkev (nastrouhaná na hrubých slzičkách)
1 silnější plátek celeru (nakrájený na drobné kostičky)
1 tenký plátek celeru (nastrouhaný na hrubých slzičkách)
1 cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 cm silný plátek másla
1 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
200 ml vody nebo vývaru
200 g růžičkové kapusty můžeme vynechat
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely hezkou zelenou barvu.

  2. Maso opláchneme osušíme, osolíme a v papiňáku na rozehřátém oleji s máslem prudce opečeme z obou stran.

  3. Opečené maso vytáhneme na talíř a do výpeku dáme orestovat cibuli s česnekem. Přidáme nastrouhanou zeleninu, za stálého promíchávání necháme mrkev pustit nažloutlou barvu a poté podlijeme vývarem. Do hrnce položíme nerezovou vložku, nebo pařák na napařování knedlíků a přidáme opečené maso.

  4. Posypeme kmínem, přidáme kostičky zeleniny a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  5. Od doby varu dusíme na slabém plameni 15 - 20minut, podle velikosti masa. Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso a 8lžic šťávy přendáme do hlubokého talíře.

  6. Do hrnce se zbytkem šťávy dáme uvařené brambory a šťouchadlem rozšťoucháme.

  7. K masu se šťávou přidáme scezené kapustičky a v mikrovlnné troubě trochu ohřejeme. Na talíři maso přelijeme zbytkem šťávy a ozdobíme kapustičkami.

  8. Pokud na přílohu chceme klasickou bramborovou kaši se smetanou a máslem, tak šťávu z masa necháme v hrnci prudkým varem zredukovat na námi požadovanou hustotu. A nebo jako přílohu zvolíme dušenou rýži a šťávu redukovat nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!