Kuřecí Cordon Bleu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 větší plátky šunky - ne moc tenké
2 plátky sýru třeba ementál
sůl
pepř
----
strouhanka
vejce
hladká mouka
----
na smažení olej+máslo
nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa po délce nakrojíme, ale nedokrojíme. Rozevřeme maso jako knihu. Přes mikrotenový sáček naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran.

  2. Na každý kousek masa položíme šunku a na ni sýr. Maso zatočíme (sýr a šunka nesmí přečnívat). Kraje sepneme párátky.

  3. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Pořádně přitlačíme. Smažíme pozvolna ze všech stran. Protože maso je docela hrubé, osmažené jsem to přikryla alobalem a dala na 10 minut do vyhřáté trouby na 160 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!