Dunajské krémové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g hladké mouky
250 g Hery
6 vajec
3 lžíce kakaa
jahody
mandarinky
250 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
mléko
čokoládová poleva
Krém:
250 g másla
5 lžic moučkového cukru
0,5 l mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s moučkovým cukrem.

  2. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a pak ji vmícháme do utřeného másla s cukrem.

  3. Heru utřeme s cukrem a za stálého tření přidáme vejce, jedno po druhém.

  4. Pak přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko a vymícháme těsto, které rozdělíme na dvě části.

  5. První polovinu rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  6. Do druhé poloviny zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.

  7. Poklademe ovocem a upečeme.

  8. Vychladlý moučník potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!