Kuřecí čína rychlá, dobrá

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
2 lžíce oleje
1 lžíce koření Čína
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worchesteru
1 lžíce maggi
50 g solených arašídů
0,5 ks červené papriky
1 ks cibule
1 ks řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Maso na nudličky s olejem a kořením naložíme na hodinku do chladu. Není-li čas, nemusíme.

  2. Opečeme maso ze všech stran na oleji, dáme na stranu a přidáme cibuli na měsíčky, papriku na proužky, celer na kousky. Přidáme arašídy, necháme orestovat, vypneme plotýnku, přiklopíme drátěným poklopem a necháme 5 minut dojít. Nesolíme, nepodléváme, trocha šťávy se vytvoří.

  3. Servírujeme nejlépe s rýží ozdobenou domácí tatarkou, čerstvou zeleninou. V sezoně dávám pod maso i pórek atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!