Mleté maso na zelí s brambory

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa
500 g kysaného zelí
6-8 větších brambor
2 vejce
250 ml smetany na vaření
1 rohlík
sůl
pepř
kmín
majoránka
1 lžíce hořčice
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rohlík na kostičky a namočíme v mléce, pak přidáme nleté maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, a nadrobno nakrájenou cibulku, vše promícháme a dáme odležet.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, do vymazané zapékací mísy dáme na dno brambory a potřeme hořčicí, na ně poklademe vymačkané zelí, pak znovu vrstvu brambor, pak poklademe masovou směsí a opět poklademe brambory, přelijeme smetanou s rozšlehaným vejcem.

  3. Zakryjeme a pečeme na 200°C cca 75 minut, pak odkryjeme a dopékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!