Kuřecí čína jinakl

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
1-2 lžíce krystalového cukru
1 kuřecí bujon se smaženou cibulkou na pánev
1 chilli paprička nakrájená na plátky
50 g čínského zelí nakrájeného na nudličky
50 g spařených mandlí
1 lžíce olivového oleje
Koření Thajský gril dle chuti
2 lžíce bambusových výhonků
1 lžička sojové omáčky
Solamyl dle potřeby
sůl dle chuti
voda podle potřeby
1 lžička Worcesterové omáčky
3 žampiony nakrájené na plátky
1 malá mrkev nakrájená na slabé proužky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky.

  2. V míse maso promícháme se solamylem, kořením Thajský gril, chilli papričkou a troškou soli. Promíchané maso přikryjeme fólií a necháme zhruba dvě hodiny odpočívat. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu.

  3. Do pánve dáme olej necháme rozehřát a přidáme odležené maso. Maso zprudka opečeme ze všech stran, vyndáme z pánve a udržujeme v teple.

  4. Do výpeku dáme cukr a necháme ho rozpustit, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, zalijeme vodou a necháme provařit.

  5. Dále přidáme veškerou zeleninu, mandle, kuřecí bujón a restujeme asi 5 min. Vrátíme opečené maso prohřejeme a podáváme. Přílohu si dáme jakou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!