Barevné kuřecí placičky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecího masa
1 vejce
1 vrchovatá lžíce hrášku
1 vrchovatá lžíce kukuřice
1 vrchovatá lžíce pokrájené mrkve
koření nebo bylinky (tymián, rozmarýn...) dle chuti
sůl dle chuti
1 lžíce solamylu (20 g)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky nebo hlubokého talíře. Přidáme vejce a vrchovatou lžíci na kostičky pokrájené mrkve, hrášku a kukuřice. Ochutíme kořením (paprika, sušený česnek, pepř, drcený kmín, muškátový květ...) nebo námi oblíbenou kořenící směsí, např. kari, čubrica... či nasekanými bylinkami a posypeme solamylem.

  2. Vše dobře promícháme a necháme cca půl hodinky odležet při pokojové teplotě.

  3. Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které zploštíme do placiček a smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborem a tatarkou, bramborovou kaší, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!