Kuřecí chilli polévka s rýží

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
kuřecí skelet
kousek cibule
celý pepř
Na dokončení polévky:
mrkev
celer
petržel
hladká mouka
olej
špetka chilli cibule
kuřecí játra (mohou být i vepřová)
špetka pálivé papriky
sůl
pepř
rýže (uvařená)
(bylinky na dochucení:)
pažitka
popřípadě bujon (Masox)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kuřecí kostry s několika kuličkami pepře a kouskem cibule (v papiňáku zhruba 30 min).

  2. Maso obereme na talíř, vývar přecedíme přes sítko.

  3. V hrnci na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, na to přidáme na kostičky (1x1 cm) játra a opečeme.

  4. Přidáme 1 lžíci mouky, promícháme.

  5. Podlijeme vývarem, přidáme zeleninu, obrané maso, špetku papriky, chilli, sůl, pepř, masox, povaříme a několik minut před koncem přidáme uvařenou rýži. Dochutíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!