Telecí pečené pod cibulí a česnekem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecího masa (já dnes měla na silnější plátky nakrájené telecí na řízky)
máslo
bylinkové máslo
2 ks velké červené cibule
hrst cibulky
6 stroužků česneku
sůl
kmín
voda na podlití
na zahuštění výpečku:
povolené máslo
s hladkou moukou

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku.

  2. Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou.

  3. Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl.

  5. Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť.

  6. Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou.

  7. Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!