Telecí pečené pod cibulí a česnekem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg telecího masa (já dnes měla na silnější plátky nakrájené telecí na řízky)
- máslo
- bylinkové máslo
- 2 ks velké červené cibule
- hrst cibulky
- 6 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- voda na podlití
- na zahuštění výpečku:
- povolené máslo
- s hladkou moukou
Postup Telecí pečené pod cibulí a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku.
Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou.
Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl.
Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť.
Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou.
Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.