Kuře z jednoho pekáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích paliček
asi 10 středních brambor
1 větší mrkev
5 šalotek
4 stroužky česneku
hrst zelených fazolek
sůl
pepř
oblíbené grilovací koření
rozmarýn
tymián
olej
200 ml bílého vína
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme velikou mísu, kam dáme maso, okořeníme a vmasírujeme pořádně do masa a pod kůži.

  2. Zalijeme asi 100 ml oleje. Takto necháme chvilku, nebo pokud možno déle, marinovat.

  3. Oloupeme brambory dokulata, cibulky necháme vcelku a česnek jen rozmáčkneme nožem. Přidáme k masu.

  4. Mrkev oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Přidáme do mísy a promícháme s kořením, bobkovým listem, olejem a bramborami. Vše v jedné míse.

  5. Pak připravíme pekáček a vše do něho vysypeme.

  6. Podlijeme vínem a dáme péct na 200°C asi hodinku.

  7. Maso pak otočíme a podlijeme trochu vodou.

  8. Pečeme do měkka a na posledních pár minut přidáme fazolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!