Vepřový cibulák

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřová krkovice
3 hodně velké žluté cibule
2 hodně velké červené cibule
6-7 stroužků česneku
libeček i silné stonky
jalovec
červená paprika
kmín na dochucení
trocha sójové omáčky
worcester
masový vývar
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3 stroužky česneku.

  2. Dusíme doměkka, pak přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, kterou podusíme jen tak, aby v jídle křupala a zbytek česneku.

  3. Ve finále přimícháme hrst posekaného libečku, dochutíme a zahustíme. A kdo nemá cibule ještě pořád dost, může jídlo při servírování posypat syrovou.

  4. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!