Kuře s bazalkou a citrónem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřete
svazek jarních cibulek
1/2 šálku čerstvá bazalka
1 citrón + na ozdobu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku a bazalku nasekejte nadrobno.

  2. Dejte do větší mísy, přidejte šťávu z citrónu, sůl a pepř.

  3. Touto směsí důkladně potřete očištěné kuřecí porce, vložte je do pekáčku vymazaného olejem, poklaďte zbytkem směsi, zvrchu ještě pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30-40 minut podle velikosti porcí.

  4. Podávejte ozdobené snítkami bazalky a kolečky citrónu.

  5. Jednoduché, rychlé, šťavnaté a svěží;-) Vyzkoušejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!