Kuře plněné kešu nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře bez vnitřností
100 ml mléka
2 rohlíky - nakrájené na menší kostičky
1 sáček kešu oříšků nakrájených nadrobno
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 vejce
1 lžička sušené petrželky
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého muškátového oříšku
špetka sladké papriky
1 červená cibule nakrájená na tenčí kolečka
sůl
pepř
3 bobkové listy
klasické máslo - několik plátků

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme vně i uvnitř. Na kostičky nakrájené pečivo restujeme na másle.

  2. Osmažené pečivo dáme do větší mísy, zalijeme rozšlehanými žloutky s mlékem. Ušleháme bílky. Přidáme sůl, pepř, nastrouhanou citronovou kůru, plátky mandlí, trochu strouhaného muškátového oříšku, tymián a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Nádivkou naplníme vnitřek kuřete, část vložíme i pod kůži na prsou a za krkem. Kuře svážeme nebo upevníme pomocí párátek a uzavřeme tak vnitřek.

  4. Před pečením položíme na prsa 2 plátky másla. Přikryjeme alobalem tak, že na jedné straně ponecháme menší otvor na průchod teplého vzduchu. Kuře s nádivkou vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme cca 45 minut. Poté kuře otočíme a pečeme dalších 45 minut. Naposledy kuře otočíme, sundáme alobal a necháme kuře cca 10 minut dopéct na zlatavou kůrčičku. Dobu pečení lze upravit podle velikosti kuřete. Kůrčičku dopečeme opět za vysoké teploty.

  5. Lahodné kuře plněné nádivkou podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!