Kuře pečené na brusinkovém zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
koření na kuře nebo sůl
sladká mletá paprika
1/2 menší hlávky zelí
3 polévkové lžíce brusinkového kompotu nebo
100 g sušených brusinek
1 velké kyselejší jablko
1 cibule
sůl
1 čerstvá chilli paprička nebo trochu mletého chilli (nemusí být, ale kdo má rád malinko pálivé, nebude litovat:-)
bílé víno
voda
kuřecí vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky.

  2. Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový kompot nebo sušené brusinky. Osolíme, přidáme nasekanou papričku a rukou promícháme.

  3. Navrch položíme okořeněné porce kuřete, mírně podlijeme vínem, popř. vodou nebo kuřecím vývarem a pečeme na 170°C (horkovzduch), dokud kuřátko nezíská krásně zlatavou barvu. Během pečení kontrolujeme, případně podle potřeby doléváme tekutinu, aby se zelí nezačalo připalovat a abychom ve finále měli dostatek šťávy na přelévání jednotlivých porcí. Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!