Kapr na zelenině
Recepty, RybySuroviny
- kapr nebo jiná ryba
- čerstvá paprika
- rajčata
- pórek
- cibule
- česnek
- mražená zeleninová směs
- sůl
- kmín
- voda
Postup Kapr na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Na plech nandáme na hrubo pokrájenou zeleninu (případně mraženou směs) či kombinaci obojího. Je možné použít jakoukoliv, záleží jen na Vaší chuti.
Na to položíme půlky či řízky kapra či jiné ryby (štika, candát,...), kterou jsme předtím očistili a omyli. Pokud použijete půlky ryby, je lepší je na několika místech zlehka naříznout. Posolíme, potřeme česnekem a posypeme kmínem.
Nakonec na rybu pokrájíme trochu másla a zalijeme skleničkou vody. Zelenina trochu vody a šťávy také pustí.
Pečeme na 200 °C přibližně 40-50 minut.
Rychlé dobré a hlavně zdravé - žádný tuk, jen trocha másla.