Carpaccio z chobotnice

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg celé chobotnice (pokud je mrazena nechat rozmrazit v lednicce)
100 ml vinného octa
4 bobkové listy
4 kuličky růžového pepře (pokud nemate dejte 2 kulicky cerneho)
2 kuličky jalovce
sůl
---
1 plastová lahev (kterou v polovine prerizneme)
100 ml olivového oleje
citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Dejte varit vodu s octem, soli, peprem, bob. listem a jalovcem, az prijde voda k varu, vezmeme chobotnici a ponorime ji jen dopolovic a vytahneme. Tento postup opakujeme asi tak 4X, aby se nam chapadla krasne nakudrnatila.

  2. Chobotnici varime pod poklickou 45 min. Nechame vychladnout.

  3. Vezmeme si plastovou lahev, kterou v polovine prerizneme a na dne lahve udelame par malych otvoru.

  4. Vychladlou chobotnici (nad drezem, z otvoru nam bude vytekat voda) do lahve poradne vtlacime a presujeme tak dlouho, az se zbavime veskere prebytecne vody. Zabalime do folie a dame na 10 hod do lednicky.

  5. Krajime na slabe platky, ktere polijeme kremem z olivoveho oleje s rozlehannou citronovou stavou, posypeme nasekanou petrzelkou a podavame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!