Kuře New York

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuře
tekutá marináda NEW YORK (Albert)
sůl
mrkev
cibule
máslo
6 cherry rajčátek
červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a bohatě potřeme polovinou balení tekuté marinády New York. Vložíme do pekáčku a přidáme 2 dcl vody, 1 mrkev, 6 rajčátek a dvě poloviny cibule.

  2. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních cca 90 minut, z toho 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.

  3. Po upečení odstraníme zeleninu a výpeček, šťávu přelijeme do malého hrnce a přivedeme zlehka k varu.

  4. Nakrájíme 1 červenou kapii na proužky a následně na malé kostičky a vložíme do šťávy. Lehce provaříme, přidáme v trošce vody rozmíchanou hl. mouku pro zahuštění a vložíme i oříšek másla pro zjemnění.

  5. Lehce provaříme a podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!