Kuře na zimní zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g zeleniny:
tuřín
mrkev
řepa (já použila žlutou, neobarví celé jídlo do ruda)
fenykl
cibule
česnek
---
1 PL balsamica
čerstvý rozmarýn
tymián
naporcované kuře nebo stehna
olivový olej
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem.

  2. Vložíme do pekáčku nebo, jako já, do remosky a mezi zeleninu poskládáme naporcované osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíme vylepšit.

  3. Podlijeme trochou vody a dáme péct. Remoska je jasná a pokud budete péct v troubě, tak na 200 °C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy. Občas zeleninu promíchejte.

  4. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!