Kuře na sušených houbách a víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1 lžíce másla
hladká mouka
hrst sušených hub
1 cibule
125 ml bílého vína
3 lžíce kečupu
3 dl slepičího vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na masle orestujeme zo všetkých strán osolené a múkou obalené porcie kurčaťa.

  2. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a huby. Zalejeme vínom, pridáme kečup, časť vývaru a mäso. Necháme udusiť domäkka. Ak treba, podlievame horúcim vývarom, aby sme mali dostatok šťavy.

  3. Podávame s tarhoňou, ryžou, alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!