Kuře na nových bramborách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře
nové brambory
2 cibule
olej
pepř
sůl
drcený kmín
tymián
rozmarýn
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat.

  2. Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví se tím škrob), osušíme a rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a rozmístíme mezi brambory. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme olejem.

  3. Porce kuřete položíme na brambory kůží dolů a nezakryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Přepneme na turbo 190 stupňů. Po 40 minutách plech vytáhneme, promícháme brambory a porce kuřete otočíme kůží nahoru. Pečeme ještě cca 30 minut.

  4. Ozdobíme zelenou petrželkou. Podáváme nejlépe s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!