Kuře na bažantí způsob

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
2 cibule
1 palici česneku + 4 stroužky
3 řapíky řapíkatého celeru
1 větvičku rozmarýnu
sůl
2 lžičky koření alá bažant
1 bobkový list
2 plátky slaniny nebo uzeného špeku
200 ml pivo černé (10 st)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.

  3. Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme.

  4. Cibuli, česnek, celer, slaninu, bobkový list a rozmarýn dáme do pekáče. Vložíme kuřecí čtvrtky, podlijeme pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 20 min.

  5. Poté troubu stáhneme na 160°C a dopékáme za občasného polévání výpekem, dokud není maso měkké. Přílohu si dá každý dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!