Kuře hanácké selky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
sůl
pepř
čerstvá paprika
1 cibule
2 rajče
1 paprika červená
1 paprika zelená
750 g brambor
1/8 másla
trochu olivového oleje
1 šlehačka
nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  2. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso vyjmeme a na tuk vhodíme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pak přidáme pokrájená rajčata.

  3. Předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory pokrájíme na silnější plátky a vyložíme jimi dno máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme a mírně posypeme drceným kmínem.

  4. Na brambory rozložíme opečené porce kuřecího masa, přelijeme rozdušenými paprikami s cibulí a rajčaty, vše zalijeme šlehačkou, vložíme do trouby a zprvu přikryté alobalem a poté odryté pečeme asi 40 minut.

  5. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!