Kukuřičná polévka s cornies

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
3 lžíce oleje 
300 ml mléka 
200 ml smetany ke šlehání 
300 ml zeleninového vývaru
220 g kukuřice (2 malé konzervy Bonduelle) 
6 ks Racio kukuřičných cornies s mořskou solí
špetka muškátového oříšku
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
bílý pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova, zalijeme ji zeleninovým vývarem a pár minut povaříme.

  2. Přidáme kukuřici, mléko a dvě třetiny smetany, vsypeme čtyři plátky nadrcených cornies, přidáme česnek (nemusí být) a necháme na mírném ohni vařit 5 až 10 minut.

  3. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka, osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

  4. Polévku na talíři ozdobíme zbytkem smetany (pokud se vám chce, můžete ji vyšlehat), petrželkou a nadrcenými cornies.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!