Kukuřice v zelenině do trouby i na gril

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

očištěné klasy kukuřice
plátky anglické slaniny nebo moravské, Váhalky...
koření nebo bylinky dle chuti
sůl
cuketa nebo lilek
paprika bílá nebo barevná
pórek nebo cibule
česnek
rajčata
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do plátků slaniny. Koření volíme dle vlastní chuti (adžika, čubrica, grilovací na zeleninu, sušený česnek...), pokud neobsahuje sůl, klas i osolíme. Pokud chceme můžeme místo koření použít lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželky a tenké plátky česneku + sůl. Prostě dáme pod slaninu to, co máme rádi.

  2. Takto připravené klasy naskládáme do pekáčku, na grilovací tácek nebo na grilovací alobal, obložíme na větší kusy pokrájenou zeleninou a nasekaným česnekem, kterou opět dochutíme dle vlastní chuti a maličko pokapeme olejem. Zaklopíme nebo opatrně pevně zabalíme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě nebo na grilu, dle velikosti klasů, cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!