Koprové palačinky, zapečené s masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

pořádný svazek kopru
nať z cibulky
1/2 l mléka
2 vejce
sůl
400 g hladké mouky
kuřecí nebo vepřové maso
cibulka lahůdková
žampiony
olej
pepř
grilovací koření nebo jiné oblíbené
2 vejce na zalití
sladká smetana
zakysaná smetana
trošičku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme na malé kostičky maso (já měla vepřovou kotletu). Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, na kterou vložíme nakrájené maso. Opečeme doměkka.

  2. Přidáme postupně sůl, pepř a oblíbené koření a žampiony, nakrájené na kousky nebo sterilované. Společně osmahneme.

  3. Na druhé pánvi uděláme palačinky, které jsme připravili z mouky, vajec, a soli, které dáme víc, než jsme zvyklí u přípravy na sladko.

  4. Těsto pořádně rozmícháme, nasypeme do něho nasekaný kopr a nať z cibulky. Poté děláme tenké palačinky.

  5. Na každou palačinku navrstvíme masovo-žampionovou směs, zavineme a poskládáme do zapékací misky. Vše zalijeme smetanou, v které jsme rozkvedlali vejce a mírně osolili.

  6. Krátce zapečeme v troubě, cca 15 minut na 200 st.

  7. Hotové přendáme na talíř a podáváme s koprovým dresinkem.

  8. Příprava dresinku: zakysanou smetanu zředíme buď smetanou nebo mlékem a přidáme do ní nasekaný kopr. Můžeme dát i stroužek česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!