Vepřová panenka s bylinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
olivový olej
sůl
bazalka
tymián
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1cm plátky.

  2. Bylinky a sůl smícháme s olivovým olejem.

  3. Panenku dáme do misky a zalijeme ji marinádou. Pořádně promícháme, aby byly všechny kousky obalené. Dáme do ledničky marinovat (klidně i přes noc nebo dva dny).

  4. Rozpálíme hlubší pánev a vložíme na ni panenku s marinádou.

  5. Panenku zprudka opékáme z obou stran (dohromady cca 5 minut). Předěláme do zapékací mísy a vložíme do trouby. Troubu zapneme na 200 °C a pečeme cca 15 minut.

  6. Po 15 minutách panenku zkontrolujeme, měla by být hotová. Troubu ztlumíme na 150 °C a dáme vařit rýži (volnou, ne ve varných sáčcích). Když je rýže hotová, vytáhneme panenku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!