Vepřová panenka s bylinkami
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová panenka s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1cm plátky.
Bylinky a sůl smícháme s olivovým olejem.
Panenku dáme do misky a zalijeme ji marinádou. Pořádně promícháme, aby byly všechny kousky obalené. Dáme do ledničky marinovat (klidně i přes noc nebo dva dny).
Rozpálíme hlubší pánev a vložíme na ni panenku s marinádou.
Panenku zprudka opékáme z obou stran (dohromady cca 5 minut). Předěláme do zapékací mísy a vložíme do trouby. Troubu zapneme na 200 °C a pečeme cca 15 minut.
Po 15 minutách panenku zkontrolujeme, měla by být hotová. Troubu ztlumíme na 150 °C a dáme vařit rýži (volnou, ne ve varných sáčcích). Když je rýže hotová, vytáhneme panenku a podáváme.