Rukolové trubičky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Těsto:
75 g rukoly
125 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
1 PL pomazánkového másla
25 g másla
1 lžička soli
1/2 lžičky tymiánu
Lososová náplň:
70 g Lučiny
20 g uzeného lososa
špetka soli
špetka provensálského koření (nebo jiných bylinek podle chuti)
Nivová náplň s ořechy:
35 g Nivy
60 g Lučiny
1 PL jogurtu
1 KL strouhaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu spařte ve vroucí osolené vodě. Slijte do cedníku a následně zchlaďte ve studené vodě. Přeceďte.

  2. Nechte okapat, vymačkeje vodu (ale jen tak, aby byla rukola vlahá, trochu tekutiny jí ponechte) a rozmixujeme s lučinou.

  3. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo a rozmixovanou rukolu. Vypracujte pružné těsto.

  4. Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm (nejlépe mezi potravinovou fólií) a nakrájejte na asi 2 cm silné a 17 cm dlouhé pruhy.

  5. Kovové trubičky lehce omastěte máslem a navinňte na ně proužky těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Ještě horké stáhňete z trubiček a nechte vychladnout.

  6. Lososa nakrájejte nadrobno. Lučinu osolte, smíchejte s lososem a bylinkami. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte.

  7. Na nivovou nálň nastrohejte nivu najemno. Smíchejte s lučinou a lžící jogurtu. Přidejte trochu umletých ořechů. Promíchtejte. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte. Konce můžete ještě posypat ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!