Krůtí wellington podle Jamieho

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou vcelku
150 g anglické slaniny
200 g hub (já použila zmrazené pravé hřiby)
3 lžíce brusinkové marmelády nebo rybízu ala brusinky
1 listové těsto na pečícím papíře
oříšek másla
tymián
rozmarýn
1 vejce
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 50 minut na 180°C. Pokud trouba peče rychleji, přikryjeme alobalem, aby se maso moc nevysušilo.

  2. Na pánvi mezitím osmažíme kostičky slaniny dokřupava. Ke konci přihodíme pár snítek rozmarýnu a 3 minuty necháme provonět. Potom vyndáme bokem na talířek. Do výpeku přidáme houby na plátky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Ke konci vhodíme oříšek másla na zjemnění. Ještě teplé rozmixujeme na kaši.

  3. Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu položíme na plech vyložený pečícím papírem, uprostřed poklademe částí vychladlé houbové směsi, na to přitiskneme vychladlé upečené maso. Povrch potřeme zbytkem houbové paštiky, posypeme křupavou slaninou. Základ, na kterém toto hnízdečko leží, potřeme dokola rozšlehaným vejcem.

  4. Nakonec celé přikryjeme druhou půlkou listového těsta, přitiskneme opatrně na maso, vytěsníme vzduch kolem a spojíme se spodním dílem listového těsta. Ořízneme dokola rádýlkem, aby vznikl ozdobný asi 2cm okraj. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme cca 45 minut dozlatova asi na 180°C. Podáváme teplé přelité výpekem z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!