Karlovarský knedlík od Bobči

Recepty, Přílohy

Suroviny

5 rohlíků
250 ml mléka
2 vejce
hrubá mouka
sůl
muškátový oříšek
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy. Rozšleháme 2 žloutky s mlékem a zalijeme touto směsí rohlíky. Promícháme, pokud jsou některé rohlíky ještě suché, přilijeme mléko.

  2. Osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, na jemno nakrájenou zelenou petrželku.

  3. Ze dvou bílků si připravíme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do směsi. Poté zahustíme hrubou moukou tak, aby vzniklo hustější těstíčko.

  4. Připravíme si kuchyňskou fólii, na plát fólie navrstvíme podélně těstíčko a zabalíme tak, aby vznikl váleček. Pak zamotáme a svážeme konce a tím knedlík dokonale utěsníme a dotvarujeme. Konce zavážeme provázkem a takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody.

  5. Vaříme cca 25 minut. Není nutné otáčet.

  6. Poté knedlíky vyndáme, odstřihneme konce, rozbalíme z fólie a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!