Krůtí vývar s masem a těstovinou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g krůtí směsi:
krůtí křídla
krůtí srdce
krůtí krky
1 cibule
sůl
pepř
mrkev
petržel
nové koření
bobkový list
polévkové těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu (mrkev, petržel), sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 1 hodinu.

  2. Vývar následně přecedíme a nakrájíme do něj obrané krůtí maso a uvařenou mrkev na drobné kousky a přidáme mini polévkové těstoviny (písmenka, mušličky atd).

  3. Ještě cca 5 minut provaříme dle potřeby vložených těstovin.

  4. Hotovou polévku doplníme nasekanou zelenou petrželovou natí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!