Krůtí srdce na kmínu s kapií
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 750 g krůtích srdcí
- 2 větší cibule
- 1 sklenice zavařené kapie
- 1 PL kmínu
- masox
- vepřové sádlo
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Krůtí srdce na kmínu s kapií
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda na jemno nakrájené cibule.
Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části, a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.
Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu.
Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu.
Dusíme cca 60 minut na menším plameni.
Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii na proužky.
Jakmile je srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě.
Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut. Podáváme s bramborem.