Krůtí srdce na husím sádle s paprikou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg krůtích srdcí
1 velká cibule
1/2 tuby sladké paprikové pasty (80 g)
6 velkých stroužků česneku
2 lžíce husího sádla
1/2 litru vývaru z drůbežích skeletů
pepř
sůl
mletý kmín
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen.

  2. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin.

  3. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a špetku mletého kmínu.

  4. Na tento základ přidáme půlená srdce a orestujeme.

  5. Přidáme půl tuby lahodné paprikové pasty a zalijeme drůbežím vývarem.

  6. Dusíme do změknutí (chvilku to trvá, je to srdce tedy sval).

  7. Dochutíme solí a pepřem. Česnek i cibule se rozvařila a lehce zahustila silnou chutnou omáčku.

  8. K případnému zahuštění použijeme lžíci hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme při mírném probublávání a občasného míchání cca 15 minut.

  9. Servírujeme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!