Krůtí roládky s mangoldem, bylinkami a netradiční rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

plátky z krůtích prsou
sůl
pepř
olej
trvanlivý salám
čerstvý mangold (listy)
hladká mouka
olej na smažení
1 cibule
rozmarýn
tymián
čerstvé kari
drůbeží vývar
smetana na vaření (jen asi 0,5 dl)
Na přílohu:
dušená rýže
lžíce oleje
mangoldové řapíky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet (není to nutné, ale maso je potom křehčí).

  2. Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je zatím stranou. Listy na cedníku prolijeme vroucí vodou.

  3. Nyní připravíme maso: Plátky rozprostřeme na prkénko, opepříme, na každý položíme asi 3 kolečka chuťově výrazného salámu a 2 mangoldové listy. Zatočíme do roládky, spíchneme jehlami nebo párátkem a obalíme v hladké mouce.

  4. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme posekané bylinky a zalijeme vývarem.

  5. Necháme projít varem, přendáme do zapékací nádoby a nezakryté necháme při 180°C asi 20 minut dodělat v troubě. Když se šťáva trochu vysmahne, přidáme smetanu na vaření a ještě chvíli necháme probublat.

  6. Jako přílohu podáváme mangoldovou rýži: Odložené řapíky nakrájíme nadrobno, osmahneme je asi 2 minuty na troše oleje a vmícháme do dušené rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!