Krůtí roláda na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g krůtích prsou v celku
100 g Farmářské slaniny
100 g Gorgonzoly
2 stroužky česneku
2,5 dcl zeleninového vývaru
33% smetana na vaření
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo jehlami.

  2. Roládu přeneseme do pekáčku a její povrch přikryjeme zbylou slaninou. Podlijeme vývarem a asi hodinku pečeme v troubě na 180 stupňů.

  3. Vývar necháme pečením zredukovat a zalijeme smetanou. Dopékáme ještě asi 20 minut. Jako přílohu jsem zvolila bramborové gnocchi, které jsem na posledních asi 5 minut přisypala do pekáčku. Ve smetaně se uvařily, šťávu tím, že jsou pomoučněné, zahustily a navíc do sebe vsákly všechny chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!