Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,8 kg krůtích prsíček
2 lžíce másla
300 g jaternicového prejtu
1 pomeranč (na nastrouhanou kůru a 40 ml šťávy)
2-3 lžíce brusinek
65 g piniových oříšků (nebo jiných)
2 lžíce sekané šalvěje nebo jiné libovolné bylinky
sůl
pepř
1 velká cibule
vývar na podlévání
Na těstíčko:
300 g hladké mouky
2 vejce
špetka kurkumy
120 -150 g másla
50 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou šalvějí nebo jinými bylinkami,solí a pepřem. Omyjeme a osušíme krůtí maso, podélně ho nakrojíme (neprořízneme). Nádivku poté pěkně rozdělíme na maso, zarolujeme a svážeme. Připravenou roládku zprudka nejříve opatrně orestujeme z obou stran na velké pánvi, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo a poté ji dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 90 minut. Během pečení masíčko přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme vývarem.

  2. Na těstíčko si smícháme hladkou mouku s vejcem, kurkumou, máslem a 50 ml vlažné vody. Vytvarujeme kouli a chladíme ji zabalenou v potravinové fólii na 30 minut v lednici.

  3. Pečínku zatím vyjmeme z pekáčku a necháme ji chvíli vychladit.

  4. Vychlazenou kouli poté rozválíme a pečínku do ní zabalíme. Těstíčko s masovou roládou potřeme rozkvedlaným žloutkem a vložíme zpět do pekáčku, poté zvýšíme tepotu trouby na 220 stupňů a pečeme dál ještě přibližně 35-40 minut to zlatova a občas podlijeme výpekem.

  5. Nakonec pečínku upečenou v těstíčku, pokrájíme na plátky.Podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou nebo s bramborovou kaší, opečeným bramborem apod. Zdobíme brusinkami a bylinkami, podle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!