Krůtí prsa pod sýrovo-cibulovou peřinou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks steaků z krůtích prsou (po 125 g)
300 g cibule
2 PL másla
150 g goudy
3 PL rostlinného oleje
2 PL husté zakysané smetany
2 KL pikantní hořčice
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, rozpustíme máslo a cibuli restujene do světle zlatavé barvy. Přendáme do misky a necháme trochu vychladnout.

  2. Zatím si nastrouháme goudu najemno.

  3. Po vychladnutí přidáme k cibuli zakysanou smetanu a tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka.

  4. Přidáme nastrouhanou goudu a hořčici a promícháme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  5. Maso nenaklepáváme.

  6. Rozehřejeme v pánvi olej a stejky opékáme asi 4 minuty z každé strany.

  7. Po opečení osolíme a opepříme. Přendáme je do zapékací misky.

  8. Sýrovo-cibulovou směs rozdělíme na 6 dílů a každý díl navrstvíme na stejky.

  9. Dáme do trouby rozehřáté na 200°C a zapékáme asi 10 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!