Zapečená kýta s bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa (já použila kýtu, může být i plec nebo krkovička)
8-10 ks brambor
1 větší cibule
6-8 stroužků česneku
1 smetana (stačí 12%)
olej
sůl
pepř
vegeta
na ozdobu pažitka nebo zelená petrželka
alobal na přikrytí

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje.

  2. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu).

  3. Očistíme brambory a cibuli, nakrájíme na kostky, dáme na pekáč nebo jak kdo používá (já použila klasický plech), osolíme, opepříme, posypeme vegetou a promícháme.

  4. Na takto připravené brambory poklademe maso a zalejeme smetanou. Ničím jiným nepodlévám, páč jak brambory, tak i maso poustí šťávu.

  5. Vše přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 180°C 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!