Krůtí křídlo na šalvěji a baby špenátu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší krůtí křídlo
100 g baby špenátu
2-3 snítky šalvěje
sůl
olivový olej
máslo
2-3 stroužky česneku
drcený kmín
pepř
vývar
máslo
100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídlo omyjeme, osušíme a opepříme.

  2. Baby špenát omyjeme, otřepeme od vody, nasekáme nadrobno a smícháme směsí z nadrceného česneku, soli a olivového oleje. Křídlo potřeme touto směsí, posypeme šalvějí a drceným kmínem.

  3. Pečeme za občasného podlévání výpekem při 180°C asi 60 minut, neboť křídlo je hodně masité a vysoké. Aby nebylo šťávy málo, zakápneme maso bílým vínem a podlijeme vývarem. Ke konci upečení křídla, přidáme lžíci másla. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!