Mleté maso s řapíkatým celerem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g mletého masa - míchané
1 lžíce koření - adžika nebo čubrica, dle chuti
sůl nebo sojová omáčka
olej
1 velká cibule
3 ks řapíkatého celeru- stonky, větší stačí 2
200 ml rajčatového pyré
1 větší stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci smažení přisypeme na plátky či kostičky pokrájené řapíky celeru. Dochutíme kořením dle chuti, nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme, aby se vše rozvonělo.

  2. Přilijeme rajčatové pyré a pod poklicí pomalu dusíme do změknutí masa a celeru. Nakonec směs dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.

  3. Podáváme s těstovinami, toustem, topinkou nebo bramborem a před podáváním můžeme posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!