Mleté maso s řapíkatým celerem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350 g mletého masa - míchané
- 1 lžíce koření - adžika nebo čubrica, dle chuti
- sůl nebo sojová omáčka
- olej
- 1 velká cibule
- 3 ks řapíkatého celeru- stonky, větší stačí 2
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 větší stroužek česneku
Postup Mleté maso s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci smažení přisypeme na plátky či kostičky pokrájené řapíky celeru. Dochutíme kořením dle chuti, nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme, aby se vše rozvonělo.
Přilijeme rajčatové pyré a pod poklicí pomalu dusíme do změknutí masa a celeru. Nakonec směs dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.
Podáváme s těstovinami, toustem, topinkou nebo bramborem a před podáváním můžeme posypat sýrem.