Krůtí kousky s lilkem a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
1 středně velký lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velká mrkev
1 červená paprika
hrst cukrového hrášku
3 menší rajčata
1 lžička rajského protlaku
1 lžička harissy
1 lžička cukru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme maso a opečeme ho ze všech stran. Pak k masu přidáme cibuli a mrkev a necháme společně asi 3 minuty restovat. Pak přihodíme i ostatní zeleninu kromě lilku a necháme další asi 3 minuty restovat.

  3. Zároveň ve druhé pánvi rozehřejeme olej, nakrájený lilek na něm opečeme dozlatova a lehce osolíme.

  4. Opečený lilek přimícháme k masové směsi, do pánve přidáme i rajský protlak, harissu a lžičku cukru a podle chuti osolíme. Promícháme, podlijeme 100 ml vody, necháme ještě minutu probublávat, zakryjeme pokličkou, vypneme a necháme ještě pár minut přikryté v klidu. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!