Krůtí kari nudličky na žampionech s rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 gramů krůtího masa
pepř
sůl
vejce
rukola
petrželka
300 gramů žampiónů
1 pórek
4 lžíce olivového oleje
sójová omáčka
kari koření (malá lžička do rýže i masa)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme pokrájené malé žampiónky, vejce, kari koření, tošku sójové omáčky, nasekanou rukolu a další bylinky a trošku olivového oleje. Dáme do chladu asi na 4 hodiny.

  2. Pórek důkladně opláchneme a nakrájíme na kolečka. Pokud je příliš silný, překrojíme jej podélně na poloviny.

  3. Rozehřejeme olej na pánvi a dáme na něj okořeněné s rukolou naložené masové nudličky. Za stálého míchání je smažíme asi 15 minut, poté přisypeme nakrájený pórek a smažíme dalších asi 15 minut.

  4. Podáváme s kari rýží smíchanou také s rukolou a s bylinkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!